12 maart 2018

Help ons het pensioenstelsel te redden!

27 maart houdt de FNV de volgende vakbondsbijeenkomsten voor een ander pensioenbeleid en de AFMP sluit zich daarbij aan. Zo moet de AOW-uitkering jaarlijks meestijgen met de inflatie en mag de pensioenleeftijd voor zware beroepen niet verder stijgen. Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over het houden van acties. Meld je aan en maak een vuist voor een beter pensioen.

Naast de hoogte van AOW-uitkering en de pensioenleeftijd, wil de FNV zich hard maken voor een verplichte pensioenopbouw voor flexwerkers. Om het huidige systeem mogelijk te maken, moeten ook zij (naar draagkracht) meedoen. Om te zorgen dat iedereen er bij kan zijn, verzorgt de FNV op 27 maart om 19:30uur bijeenkomsten in alle provincies. Het is van groot belang dat jij, je collega’s en zoveel mogelijk anderen erbij zijn: alleen als we met steeds meer mensen zijn, bouwen we aan een stevig geluid richting werkgevers en politiek dat we het niet eens zijn met het pensioenbeleid van de overheid.

Bij voldoende aanmeldingen wordt op een aantal plekken voorafgaand aan de bijeenkomsten korte demonstraties georganiseerd. Deelname aan deze demonstratie is niet verplicht, maar zorgt wel voor een krachtig geluid.

DRIE REDENEN OM JE GELIJK IN TE SCHRIJVEN
...en waarom je vooral ook zoveel mogelijk anderen moet meenemen!

• Actie is harder nodig dan ooit
De druk op de pensioenen loopt hoog op. Dit heb je zelf kunnen merken doordat je pensioen al 10 jaar niet is geïndexeerd. In het heetst van de strijd laten wij werkgevers en Den Haag zien dat wij niet rusten tot ons sterke, collectieve pensioenstelsel veilig gesteld en verbeterd is.

• Jouw aanwezigheid maakt het verschil!
Hoe meer monden, hoe krachtiger de stem voor verandering.

• Alle info die je nodig hebt om actie te voeren
Op de bijeenkomsten hoor je alles wat je moet weten over de acties en over wat jij kunt doen om je in te zetten voor een sterk en beter pensioen.

Het is van groot belang dat jij erbij bent. Schrijf je hier in samen met je collega’s!

ACTIES
Vóór de provinciale bijeenkomsten voert de FNV ook actie richting politiek en werkgevers. Zo presenteerden de politiebonden NPB, ACP, ANPV en VMHP 20 februari een petitie voor een goed (vroeg)pensioen voor politiemensen en beoefenaars van andere zware beroepen. Ondertekent door 40.000 mensen. Daarnaast is de FNV aanwezig wanneer de Tweede Kamer op woensdag 14 maart a.s. belangrijke keuzes bespreekt over rekenrente en de flexibele AOW. Hiermee laten zij zien dat het pensioendossier nauwlettend in de gaten wordt gehouden.

Wij zien jou graag op de 27e. En neem vooral zoveel mogelijk anderen mee, lid of niet, werkend of niet, samen moeten wij Nederland wakker schudden, voor het te laat is. Doe jij mee?

Vriendelijke groet,

Anne-Marie Snels
Voorzitter AFMP