9 november 2021

Hoe denk jij over de cao 2021?

Op woensdag 17 november valt een cao-special bij jou als AFMP-lid op de mat. Hierin geven we uitleg over de cao voor 2021 en het maximale dat de minister van Defensie jou kan en wil bieden. Op 22 oktober presenteerden we dit resultaat na het SOD-overleg hierover. In de special hebben wij als bond ook de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden van jou en je collega’s op dit terrein opgenomen. Met alle informatie uit de special kun je goed voorbereid meedoen aan onze ledenraadpleging, onder andere in de vorm van een cao-enquête die vanaf de 17e kan worden ingevuld.

Digitaal of via de post krijg je rond diezelfde datum een brief waarin een link staat naar deze enquête. Deze kun je invullen t/m maandag 29 november om 23.59 uur. Door zo jouw mening te geven help je ons om een definitief oordeel te vormen over de cao 2021.

Ja of nee

Je wilt waarschijnlijk weten wat er gebeurt als er uiteindelijk een JA of NEE tegen de cao 2021 uit onze ledenraadpleging komt rollen. Veranderen twee of meer centrales op basis van het resultaat van de ledenraadpleging van alle militaire bonden tijdens het SOD op 2 december hun NEE in een JA? Dan is er alsnog een onderhandelaarsakkoord. In dat geval wordt het gepresenteerde voorstel definitief de cao voor 2021.
Blijft het antwoord NEE? Dan komt er dus geen akkoord en blijft alles zoals het nu is. Dan komt er geen loonsverhoging, maar worden ook de andere arbeidsvoorwaarden niet aangepast die in het maximaal haalbare bod van Defensie staan. Om betere arbeidsvoorwaarden te realiseren, moeten we dan opnieuw actie gaan voeren. En dat kunnen wij niet zonder jouw steun en inzet. Daarom horen wij in onze cao-enquête ook graag hierover jouw mening!

Meer over:
CAO
AVW