16 oktober 2015

* Lunchactie rond hoger beroep ‘loonakkoord’

### youtube filmpje goed zetten ###Leden van de AFMP en de MARVER steunden woensdag 15 oktober de FNV-lunchactie rond het hoger beroep tegen het ‘loonakkoord’. Op het Malieveld in Den Haag liet een goochelaar zien hoe de ‘truc van Rutte’ werkt (zie de video). Duidelijk werd dat alleen het kabinet beter wordt van dit ‘loonakkoord’ en niet het overheidspersoneel, zoals Rutte c.s. doen geloven.

Hierna ging het in colonne naar het gerechtsgebouw alwaar het hoger beroep van de FNV diende. Dit keer was er geen extra zaal beschikbaar en moest worden bepaald wie naar binnen mocht. Bij deze rechtszitting waren 3 rechters die het verhaal duidelijk op zich lieten inwerken. Ze hadden door dat het ‘loonakkoord’ een grote impact heeft op veel mensen.

Aan het eind van de zitting stelden de rechters nog aanvullende vragen aan de landsadvocaat en de advocaat van de andere centrales. Er kwam toen duidelijk naar voren dat er totaal geen eerlijk en open overleg is gevoerd. En dat is nou precies waar de zaak om draait.

De uitspraak wordt verwacht tussen 20 en 27 oktober a.s.

Zo werkt de Truc van Rutte...

(Deze video duurt 13 minuten)

Meer over:
BVJ