14 mei 2021

Manifestatie in het kader van actie #steunpubliekesectornu

Een fatsoenlijke loonsverhoging, meer collega’s om de werkdruk tegen te gaan en voldoende middelen om op een goede manier te kunnen werken. Dit zijn de belangrijkste achterliggende eisen van de landelijke manifestatie op 19 mei aanstaande op het Haagse Malieveld in het kader van de campagne #steunpubliekesectornu. Deze campagne, waarvoor de ACOP (AFMP, MARVER en FNV Overheid) en het AC (o.a. VBM) de handen ineen hebben geslagen, richt zich tegen de structurele verwaarlozing van de publieke sector.

Sta jij helemaal achter de doelstellingen van de landelijke manifestatie op 19 mei, waarbij ook de AFMP nadrukkelijk acte de présence zal geven? Doe hier dan online aan mee via deze link! Je kunt hierbij live online aanwezig zijn of de manifestatie eventueel later terugkijken. Diverse collega’s uit de publieke sector doen op het Malieveld in Den Haag hun verhaal.
Aan de manifestatie zijn diverse acties onder de hashtag Steunpubliekesectornu voorafgegaan. Zo overhandigden inmiddels voormalig - AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels en VBM-voorzitter Jean Debie op 25 februari 2021 het manifest ‘Werken voor publieke taken aantrekkelijk maken én houden’ aan demissionair minister Bijleveld en staatssecretaris Visser van Defensie. Deze overhandiging vormde het startpunt van diverse acties van de vakbonden en medewerkers in de overheidssectoren rond de Tweede Kamerverkiezingen en de formatieonderhandelingen. Onlangs was er een opvallende actie bij het ministerie van Defensie en het stadhuis van Den Haag. Beide panden werden beschenen met laserprojecties onder de hashtag Steunpubliekesectornu.

Prikstraat
Op vrijdag 12 maart werden ministers in een symbolische teststraat aan de tand gevoeld over hun visie op de financiële injectie die de publieke sector moet krijgen. Naast de AFMP en de VBM waren ook de Nederlandse Politiebond (NPB) en andere sectoren, zoals het onderwijs, het Rijk, de ambulancezorg en de brandweer aanwezig.

De acties onder de #steunpubliekesectornu zie je de komende tijd volop terug via onze website, app, social media-kanalen, ons Instagramaccount en ons Twitteraccount.