12 januari 2018

Nieuwe marinierskazerne

De verhuizing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen dreigt slecht uit te pakken voor het personeel. Beloftes over de kazerne worden niet nagekomen. Vele belangrijke faciliteiten zullen in de nieuwe kazerne ontbreken. Bovendien zit het personeel met hun gezinnen lang in onzekerheid over de timing van de verhuizing.

Dit is de conclusie van een rondgang van AFMP-sectorhoofd Arjen Rozendal bij de mariniers in Doorn. De onvrede bij het personeel is groot en de noodzaak van de verhuizing ziet niemand meer. “Er was beloofd dat de mariniers voor oorlogsnabootsende handelingen niet meer van de nieuwe kazerne af zouden moeten. Ze zouden er kunnen trainen, maar daar is niets meer van over. Er komt geen schietbaan, geen plek voor helikopters om te landen en het water is niet diep genoeg voor landingsvaartuigen. De trainingsmogelijkheden die overblijven liggen allemaal op de Veluwe, vlakbij de te sluiten kazerne in Doorn. Dus wat gaat er gebeuren? We verhuizen de mariniers van Doorn naar Vlissingen, maar als ze willen trainen dan stoppen we ze in een bus en rijden we tweeënhalf uur naar de Veluwe. In mijn ogen is dat waanzin en kapitaalvernietiging. Dat zijn miljoenen euro's aan reiskosten.’’

De politieke beslissing is genomen en is niet meer om te keren. Er moet nu extra budget worden vrijgemaakt om de belofte van een moderne en toekomstbestendige kazerne in Vlissingen na te komen. Ook moet het personeel betrokken worden bij die plannen om de onrust weg te nemen.

Lees hier het artikel van RTV Utrecht

Kijk hier het interview met Arjen Rozendal

Lees hier het artikel van PZC

Meer over:
BVJ