26 juni 2020

Noureddine gedreven AFMP-lid

Voor het achterpagina-interview van de nieuwste OpLinie spraken we met de 32-jarige Noureddine Chaibi. Hij is instructeur bij de afdeling bruggen & varen van de Pioniers- en Ponteniersschool. Vanaf 2006 is hij AFMP-lid. We belichten enkele highlights uit het interview in ons bondsmagazine. “Zonder de AFMP ben je als militair of burgermedewerker monddood.”

In het interview vertelt Noureddine hoe hij veertien jaar geleden lid werd van de AFMP. “In de eerste dagen dat ik bij Defensie ging werken, sloot ik me aan. 2,5 jaar geleden werd ik kaderlid. Ik hoorde destijds eerst een voorlichting van de AFMP en later van Defensie over dezelfde uitkomst van een voorlopig cao-akkoord. Ik ergerde me aan het feit dat deze voorlichtingen desondanks totaal verschillend waren. Verder was ik er klaar mee dat ze alleen maar over pensioenen en andere onderwerpen voor ouderen leken te gaan. Ik belde de AFMP met de vraag of zij alleen maar aan ouderen dacht. Een vriendelijke dame aan de telefoon bracht me in contact met Elze Mulder, sectorhoofd Landmacht bij de AFMP. Hij vroeg me of ik namens deze sector kaderlid wilde worden.”

Meebeslissen
Als lid heeft Noureddine een duidelijk beeld van de meerwaarde van de AFMP als defensiebond. “Zonder een sterke defensievakbond als de AFMP ben je als militair of burgermedewerker monddood. Alles wat belangrijk is om jouw werk goed te kunnen uitoefenen, word je dan opgelegd door Defensie. Als AFMP-lid kun je meepraten en meebeslissen over diverse onderwerpen op het gebied van werk en inkomen.”

Lees het volledige interview met Noureddine in de op 20 juni verschenen uitgave van OpLinie!

Meer over:
Vereniging