Ron Segers Sectorhoofd Luchtmacht

Reorganisatie eerste 8 F-35 vliegtuigen afgerond

Als sectorhoofd Luchtmacht bij de AFMP ben ik niet alleen aanspreekpunt voor leden maar heb ik ook veel te maken met de reorganisaties binnen dit krijgsmachtdeel. In werkgroepen waarin vertegenwoordigers van de werkgever en vertegenwoordigers van de bonden deelnemen proberen we afspraken te maken om de reorganisatie in goede banen te leiden.

De afgelopen tijd waren we druk bezig met de reorganisatie voor de eerste F-35 Lightning ll-jachtvliegtuigen. Hierbij was er nogal wat ophef over de selectiecriteria: men zou liever onderhoudspersoneel met een part 66 opleiding willen aannemen en dat was voor ons onacceptabel. Toen we overgingen naar militaire luchtvaarteisen, kreeg een groot deel van de onderhoudsmedewerker zogenaamde ‘Grandfathers Rights,’ hiermee hoefden ze niet te voldoen aan bepaalde eisen en konden ze op basis van hun ervaring toch solliciteren voor technische functies. Wat ons betreft zouden deze mensen, bij de invoering van de F-35, in ieder geval deze rechten mee moeten kunnen nemen. Zodat zij ook kunnen solliciteren naar de onderhoudsfuncties. CLSK is het hiermee eens en gaf enkele weken geleden aan dat iedereen op basis van gelijkwaardigheid kan solliciteren.

Nu de reorganisatie is afgerond zullen alle vacatures gepubliceerd worden in de vacaturebank van Defensie. Op dit moment loopt de eerste fase waarbij het zittend personeel binnen de F-35 organisatie geïnformeerd wordt over hun status. Zie jij het onderhouden van een F-35 wel zitten, houd dan de vacaturebank in de gaten. We verwachten dat alle vacatures begin mei online staan.

Wil je hier meer over weten? Mijn contactgegevens kun je hier vinden.