6 juli 2018

Secretaris met de handen in de aarde

Met een overtuigend applaus werd Pauline de Casparis eind juni benoemd tot secretaris en penningmeester van de AFMP. Een goed moment om haar beter te leren kennen. “Zo’n benoeming is meer dan procedureel, het is best een bijzonder moment met een feestelijk tintje. Zeker wanneer de felicitaties komen.”

Hoe voelt je benoeming?
“De benoeming komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ik wist dat ik kans maakte, maar toen de kaderleden instemden met applaus voelde dat toch als een bijzonder moment. Het is meer dan een formaliteit, ik ben echt heel blij met de benoeming en het was fijn om te merken dat ik op steun van de kaderleden kon rekenen. Ik zal nog één tot twee maanden bezig zijn met het afronden van mijn huidige werk, maar ik ben al wel stiekem al begonnen met de eerste klussen als secretaris en penningmeester.”

Wat houdt je nieuwe functie in?
“Ik ga zorgen dat de vereniging goed draait en dat er tijd en ruimte komt om nog meer met onze leden in contact te komen en nieuwe initiatieven te starten. Daarnaast ben ik penningmeester en verzorg ik dus de financiële huishouding van de AFMP. Veel van het werk is achter de schermen en zullen de leden niet zien, maar dat vind ik niet erg. Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Dat laat ik liever aan mijn collega’s over.”

Waarom heb je je kandidaat gesteld?
“Ik vind het belangrijk dat wij ons als bond inzetten voor goede arbeidsvoorwaarden voor onze leden en een veilige werkomgeving met voldoende balans tussen werk en privé. Daarnaast moeten onze leden bij ons terecht kunnen als ze problemen hebben op hun werk of met hun uitkering of pensioen en snel en kundig geholpen worden. Defensie is een bijzondere organisatie met eigen regels en een eigen cultuur. Dat heeft hele leuke kanten, maar het vraagt van ons als bond wel dat we goed opletten dat de belangen van het defensiepersoneel niet ondergeschikt worden gemaakt aan de politieke belangen. In mijn nieuwe functie kan ik hier samen met mijn collega’s en de (kader)leden aan bijdragen.”

Wat is je achtergrond?
“Ik heb vanaf mijn dertiende allerlei baantjes gehad. In die tijd was er weinig werk, waardoor ik van alles moest aanpakken, van schoonmaakwerk tot het optreden als troetelbeer (tijdens manifestaties in een berenpak rondlopen). Tijdens mijn rechtenstudie werkte ik parttime in de City-bioscoop in Amsterdam. Daar kwam ik in de OR en werd ik lid van de vakbond. Vanaf toen had ik de droom om bij de vakbond te werken en die droom is uitgekomen. Binnen de vakbond ben ik langzaam opgeklommen van scholingsmedewerker tot advocaat en leidinggevende. In 2007 ben ik bij de politiebond terecht gekomen en nog weer wat later raakte ik betrokken bij de AFMP en de MARVER. De AFMP is voor mij dus geen vreemde. Ik heb een paar keer cursus gegeven aan de Landmacht en stond aan de wieg van verschillende procedures, zoals die over de eigen huishouding en het AOW-gat.”

Wat maakte jou de geschikte kandidaat?
“Mijn ervaring als advocaat en leidinggevende komt goed van pas bij het moderniseren van de regelingen die de AFMP kent en bij het leiden van vergaderingen, opmaken van agenda’s en doorhakken van knopen. Ik ben rustig, vasthoudend maar toch praktisch en ik heb veel passie voor mijn werk. Door mijn brede achtergrond ben ik op allerlei terreinen inzetbaar.”

Wat doe je wanneer je niet werkt?
“Ik stop de nodige tijd en energie in mijn werk, maar daarbuiten ben ik ook best druk. Je kunt mij veel in de natuur vinden. Ik sport zeker drie keer in de week en maak elk jaar wel een paar trektochten in de bergen, zoals de Alpen, Noorwegen en Jordanië. Verder lees ik graag, ga ik op stap met familie en vrienden en onderhoud ik samen met mijn vriend een moestuin. Al komt het in de praktijk op neer dat ik vooral oogst. Als je mij zou moeten typeren ben ik vooral een ‘doener’, maar ik heb op zijn tijd ook behoefte aan rust en lekker voor de tv hangen.”

Wat wordt jouw toevoeging aan het bestuur?
“Mijn juridische achtergrond zal een toegevoegde waarde zijn voor het bestuur. Ik vind het leuk om met regels bezig zijn, maar ze zijn voor mij geen doel op zich. In vergelijking met de andere bestuurders zal ik meer op kantoor aanwezig zijn, waardoor kaderleden en medewerkers met vragen gemakkelijk bij me binnen kunnen lopen om even te sparren.”

Wat is jouw doel bij de AFMP?
“Als het mij lukt om de vereniging goed te laten functioneren en we erin slagen de zichtbaarheid van de AFMP op de werkvloer te vergroten, zodat we weten wat er speelt en snel de helpende hand kunnen bieden, ben ik een tevreden mens.”