22 juni 2017

Steunt u ons? Teken de petitie!

Namens het defensiepersoneel én hun thuisfront zijn de gezamenlijke vakbonden vandaag een petitie gestart. Ook op die manier willen we druk zetten op de minister en de politiek. Als de petitie bij de overheid is ingediend, hebben de indieners recht op een antwoord. Via de petitie zetten we extra druk. Die moet, naast de acties, leiden tot een goede cao én een ‘up to date’ defensieorganisatie. We willen met de petitie zoveel mogelijk handtekeningen ophalen. De gezamenlijke vakbonden hebben alleen al zo’n 70.000 leden. De 100.000 moeten we dus makkelijk halen.

Wat is onze boodschap?
Met onderstaande boodschap richten wij ons op een heel breed publiek, níet alleen defensiepersoneel.

Wij zijn loyaal aan u
Wij zijn loyaal aan de politiek
en we zijn loyaal aan onze werkgever

Maar de minister en de politiek zijn niét loyaal aan ons
Minister, waar blijft uw loyaliteit?

Defensie is de laatste jaren kapot bezuinigd.
Wij hebben onvoldoende (en slecht) materieel, munitie en collega’s.
Wij hebben al sinds 2013 geen cao en ons inkomen is er hard op achteruit gegaan.
Jonge collega’s zitten in enorme onzekerheid door flexibele contracten.
Wij hebben een “thuisfront”, die zijn vaak alleen omdat we op missie of oefening zijn.
En wij krijgen verplicht leeftijdsontslag en zitten daarom met een pensioen-gat.

Wij staan in voor uw veiligheid, 24/7
In Nederland én daar buiten
Daarvoor zetten wij zelfs ons leven op het spel als dat nodig is

Vindt u ook niet dat er geïnvesteerd moet worden in defensie?
Zodat wij goed en veilig ons werk kunnen doen en daarmee uw veiligheid kunnen beschermen?
Vindt u ook niet dat wij een goede cao verdienen?

Daarom voeren wij actie

Voor een goede cao én een up-to-date defensieorganisatie

Dat is niet alleen in ons belang, maar óók in uw belang want zonder veiligheid geen economische welvaart.

Steunt u ons? Bent u loyaal naar ons? Teken dan de petitie op:
PETITIE.NL

Bedankt voor uw steun!

Was getekend,

het defensiepersoneel in actie én hun “thuisfront”

Op wie richten we ons?
We richten ons op een breed publiek. Defensiepersoneel verdient steun voor én een goede cao én investeringen in defensie. En bij investeringen bedoelen we óók investeringen in personeel. Om bijvoorbeeld teams weer op sterkte te krijgen, om te investeren in mensen zelf, want die zijn de laatste jaren ‘het kind van de rekening’ binnen de defensiebegroting.

Wat kun jij doen?
Deel deze petitie met je collega’s, je thuisfront en je familie. Ook thuisfronters zijn betrokken bij onze acties en zullen hun stem laten horen. Vergeet ook je buren en je vrienden bij bijvoorbeeld de voetbalclub of de fanfare niet. En vraag ook de bakker en de slager om de hoek om hun loyaliteit naar jullie te tonen. Je kunt deze petitie verspreiden via facebook, via twitter, via een mail, gebruik alle kanalen die je hebt!

ACTIES
We kondigden het al eerder aan, we gaan door met onze acties. Hierover hebben we de werkgever in het laatste SOD ook geïnformeerd. Er zijn er al verschillende gepland en we hebben méér acties in petto. Wat kun je de komende paar weken verwachten?
– We gaan een publieksvriendelijke actie houden op Veteranendag op 24 juni in Den Haag, bezoek ons ook in onze stands op het Malieveld!
– Op zondag 25 juni bij de Sail /de Marinedagen in Den Helder voeren we eveneens actie en zullen we zichtbaar aanwezig zijn.
– Op woensdag 28 juni heeft de Tweede Kamercommissie voor Defensie een overleg met Minister Hennis van 10.00-12.00 uur in de Tweede Kamer in den Haag. Ook daar zullen we van ons laten horen.
– 6 juli organiseren de voorzitters van de centrales voor defensiepersoneel een bijeenkomst voor alle MC en CMC leden. Zie hiervoor deze nieuwsbrief.

BLIJF OP DE HOOGTE!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste actienieuws? Meld je dan- als je dat nog niet gedaan hebt- even aan voor de DIA nieuwsbrief
Of volg defensiepersoneel in actie via twitter (@defpersia) of op Facebook

MEEDOEN MET ACTIES?
Veel collega’s hebben zich al gemeld via de DIA site of bij de bonden. Bij de acties die we nog in petto hebben kunnen we altijd ‘’handen gebruiken”. Wil jij meedoen? Meld je dan HIER aan.

Ook het thuisfront kan zich daar melden, geef dan s.v.p. even aan dat je thuisfronter bent. Doe dit even onder het blokje “overig”.

Meer over:
BVJ
Acties