24 augustus 2021

Vergoeding bij fiscale schade door nabetaling samenvallende diensttijd

Heeft ABP jou een nabetaling gedaan, omdat er sprake is van een samenvallende diensttijd? Dan kan jouw inkomen in dat jaar fors gaan stijgen. Hierdoor is het mogelijk dat je in een hogere tariefgroep terechtkomt en dat je een aanslag inkomstenbelasting van de Belastingdienst ontvangt. Om dit te voorkomen, raden we jou aan om een zogeheten middelingsverzoek in te dienen bij de Belastingdienst.

‘Middelen’ betekent dat jouw totale inkomen over drie jaar evenredig wordt verdeeld over die periode. Hierdoor kun je voorkomen dat je in die drie jaar niet in een hogere tariefgroep valt en dus geld van de Belastingdienst terugkrijgt. Lees via deze link een eerder AFMP-artikel over het onderwerp samenvallende diensttijd.

Drempelbedrag

De Belastingdienst hanteert een drempelbedrag van € 545,- bij middelen. Dit drempelbedrag en eventueel de in de jaren daarvoor geleden schade kan voor een vergoeding in aanmerking komen. Via deze link vind je hierover meer informatie. Word jij geconfronteerd met fiscale schade na de uitbetaling van de samenvallende diensttijd? Neem dan via e-mail of telefoon (085-8900470) contact op met de AFMP, zodat wij jou kunnen helpen met de communicatie naar ABP.

Meer over:
ABP