9 december 2021

Vraagtekens bij standpunt Defensie over vakantieopbouw reservisten

Reservisten hebben een bijzondere positie binnen het (militaire) ambtenarenrecht. Volgens Defensie zorgt deze positie ervoor dat zij geen vakantie opbouwen over hun gewerkte uren. Naar onze overtuiging is het hoogst twijfelachtig of dit standpunt wel voldoet aan de Europese vakantierichtlijn. Op basis van deze richtlijn dient iedere werknemer namelijk vakantie op te bouwen. Daarom zette de AFMP dit jaar een procedure tegen Defensie in gang om er uiteindelijk voor te zorgen dat reservisten alsnog hun welverdiende vakantieopbouw krijgen.

De AFMP hoopt op een positieve afloop van deze procedure, maar vermoedt dat deze door het principiële karakter hiervan nog wel even op zich laat wachten. Ben jij lid van de AFMP en tevens reservist? Vraag dan via dit e-mailadres een brief op, waarmee je jouw rechten als reservist kunt veiligstellen. Zorg er wel voor dat je een bewijs van verzending of ontvangst hebt en dit goed bewaart.
Heb je vragen over jouw individuele positie als reservist? Neem dan via e-mail of telefoon (085-8900430) contact op met onze afdeling individuele belangenbehartiging.

Meer over:
Reservist