18 maart 2020

Blogs

Lees hier de blogs van AFMP-voorzitter Anne-Marie Snels en Paul Engelbertink, sectorhoofd Postactieven van de AFMP.

----------------------------------

Maart 2020: Blog Anne-Marie Snels

Beste collega's

Bliezen wij ruim 2 weken geleden al onze PA-bijeenkomsten al af vanwege het coronavirus omdat we geen risico’s wilden nemen, ligt nu bijna het hele land ‘plat’ vanwege datzelfde nare virus. Een scenario dat mogelijk was, maar nu het werkelijkheid wordt tóch hard aankomt bij iedereen.
Om mezelf maar als voorbeeld te stellen, ik werk nu ook thuis, net als alle andere collega’s. We hebben ons werk zó ingericht dat we onze leden goed kunnen blijven bedienen. En het werkt. Nu maar hopen dat alle netwerken en telefooncentrales in het land dit aankunnen! Want bij heel veel bedrijven wordt nu thuisgewerkt.

Ook privé heeft dit coronavirus veel gevolgen. Om mezelf opnieuw als voorbeeld te stellen; mijn oude moedertje woont sinds kort in een verzorgingstehuis. Dat zit inmiddels ‘potdicht’, bezoekers mogen er niet meer in. Dat vind ik ontzettend moeilijk, mijn moeder niet meer mogen zien. Maar er is geen andere keus. Iedereen heeft daarmee te maken, jij waarschijnlijk ook. Bellen met mijn moeder kan ook niet meer, dus stuur ik nu met de family maar een heleboel kaartjes. Ook een idee voor jou? En als je de deur niet meer uit kunt, dat kan ook digitaal, Google maar eens op ‘digitaal kaartje sturen’.

Ook met en bij Defensie zijn tal van afspraken gemaakt, we experimenteren nu met diverse vormen van telefonische vergaderingen om toch enige voortgang te boeken in het overleg. Want ook hier geldt: zo min mogelijk lijfelijk contact. Dat is des te belangrijker, omdat Defensiepersoneel natuurlijk ook paraat staat om bijstand te bieden en gezond moet blijven.

Ik heb trouwens diep respect voor alle hulpverleners, en niet in de laatste plaats het personeel in de zorg dat op dit moment topprestaties leverIk hoop dat we samen in staat zijn om het hoofd koel te houden en de adviezen gewoon op te volgen, Dat is volgens mij het enige wat we nu kunnen doen. En daarnaast aardig en begripvol zijn voor elkaar en waar nodig elkaar helpen. Stuur eens vaker een kaartje, bel wat meer, soms zit het in de kleine dingen. Pas goed op jezelf en elkaar én blijf gezond!

Maart 2020: Blog Paul Engelbertink


Beste collega’s

Mijn eerste twee maanden als sectorhoofd Postactieven zitten er op. De wijze waarop mijn voorganger Dik de Jonge mij heeft ingewerkt was fantastisch. Dik liet mij alle facetten zien. Hoe lopen de hazen en wie moet je wanneer aanspreken?

Wat heb ik de afgelopen twee maanden zoal gedaan?
Ik leidde mijn eerste kaderberaad als voorzitter. Als voorzitter luister ik naar wat de kaderleden te vertellen hebben. Het kaderberaad bestaat uit gekozen kaderraadsleden, groepshoofden en contactpersonen van alle regio’s. Ook woonde ik mijn eerste sectorenberaad (SB) bij. Het SB is een informeel forum tussen het Algemeen Bestuur en het kader. Het is bedoeld om ze te informeren en te adviseren en om te communiceren over alle zaken die de doelstellingen van de vereniging aangaan.
De afgelopen maand heb ik samen met Dik en John van Wanrooij de UGM- en de Pensioenvoorlichting mogen geven.

Wat gaan we de komende maanden doen?
Allereerst zijn wij druk bezig met alle voorbereidingen voor de regiobijeenkomsten. Vanwege het coronavirus hebben wij besloten alle PA-bijeenkomsten voorlopig niét te laten doorgaan. Lees vooral het artikel in deze nieuwsbrief daarover. Daarnaast ga ik samen met Defensie, ABP en de andere bonden mee met informatiesessies om het Defensiepersoneel voor te lichten over het nieuwe middelloonpensioenstelsel. Dit zal gebeuren tussen half april en half juni, als de ontwikkelingen rond het coronavirus dit tenminste toelaten. We zijn nog aan het nadenken hoe we dit voor de postactieven gaan doen.

--------------------------------------

Februari 2020: Blog Anne-Marie Snels

Beste collega’s

Voerden we enkele jaren terug nog discussie binnen de bond over mailings en het gebruik van social media voor postactieven; de wereld blijkt nu in rap tempo veranderd. Dat lees je in deze nieuwsbrief, maar dat zijn ook onze ervaringen.
Postactieven zijn tegenwoordig volop actief op Facebook, volgen onze website én zeker driekwart van de postactieve leden krijgt deze digitale nieuwsbrief in zijn of haar mailbox. Van andere leden die postactief zijn, hebben we jammer genoeg nog geen e-mailadres. Jij kunt ons echter helpen om nog meer e-mailadressen te verzamelen door aan je oud-collega’s te vertellen dat ze hierdoor mogelijk belangrijke en interessante informatie missen.
Wist je trouwens dat we ook een gratis ledenapp met boeiende content hebben? Klik hier om deze te downloaden via iOS en hier als je een Android-apparaat hebt.

Al eerder vroegen we je: heb jij belangrijk nieuws voor postactieven of tips voor een volgende nieuwsbrief? Laat dit ons dan weten via dit mailadres. We zien jouw reactie nu nog steeds graag tegemoet!